Hvorfor tilbyr og skreddersyr vi hormonkurs – FOR KVINNER?

Published by

on

Våre hormonkurs har blitt en suksess og vi lanserer stadig flere online, slik at du kan bli med uansett hvor du bor eller når du har tid til å ta et kurs. Samtidig som vi tilbyr eksklusive mat- og hormonkurs på Livslyst & Motivasjon Senteret på Majorstuen i Oslo.

ONLINE HORMONKURS OG EKSKLUSIVE WORKSHOPS/KURS I OSLO – FOR KVINNER:

Gjennom våre skreddersydde kurs for kvinner vil vi gi deg mange aha-opplevelser, faglig innsikt og ta deg med på en reise inn i “ditt indre univers” helt ned på celle- og gennivå. Rebekka Nøkling er fagansvarlig og tilknyttet det internasjonale fagmiljøet og Harvard Medical School innen fagfeltet Lifestyle Medicine. Hun vil gi deltagerne konkrete råd, øvelser og innsikt i hvorfor det er så viktig for kvinner i alle aldre å lære seg å spille på lag med hormonene sine – for å oppnå en best mulig livskvalitet med mest mulig overskudd og livslyst!

Se oversikt over alle våre hormonkurs for kvinner mellom 18-98 år

Vi vet at stadig flere kvinner sliter med «hjernetåke» – som er veldig vanlig når du har en hormonubalanse. Du vil derfor også få lære hvor enkelt du kan motvirke dette og istedenfor øke din hjernekapasitet og hukommelse. Vi fokuserer særlig på kvinnens kognitive funksjoner i perimenopausen, menopausen og postmenopausen i våre hormonkurs. Og ja: vi fordyper oss helt ned i detaljene til energiopptaket i mitokondriene i hjernecellene – som omdanner glukose til energi som hjernen trenger for å fungere optimalt. 

Ved å gjenkjenne både de klassiske, men også de mindre kjente symptomene på at du er på vei inn, i, eller på vei ut av overgangsalderen så kan du bli bedre kjent med dine hormoner. Ved å forstå hvorfor hormonubalanser oppstår og påvirkes av hvordan du går gjennom de ulike kvinnefasene i livet – så vil du lettere ta imot og bruke løsningene vi gir deg i våre kurs – slik at du kan øke din personlige empowerment (selvstyrking) kraft og få en bedre hormonhelse uansett hvilken livsfase du er i.

Du vil få å en unik faglig innsikt og forstå hvorfor så mange kvinner sliter med østrogendominans – også når østrogennivåene går nedover, særlig i slutten av perimenopausen (dette gjelder for kvinner fra 35 år og oppover, og for noen kvinner som opplever mye stress så starter hormonene allerede å komme i ubalanse i slutten av tyveårene), men også i menopausen og postmenopausen. 

Du vil også få vite hvorfor det er så viktig å opprettholde produksjonen av østrogen og de andre kjønnshormonene gjennom hele livet. Mange kvinner opplever å «miste seg selv» og at de bekymrer seg mye mer enn vanlig og at de blir engstelige for «alt og ingenting». Stadig flere sliter også med dårlig søvn, utbrenthet, betennelsesmerter og en økende uro i kroppen. Gjennom vår LIVSLYST & EMPOWERMENT-metode vil du få hjelp til å gjenvinne og opprettholde en god kvinnehormonbalanse – som hjelper både kropp og sinn. Du vil i tillegg øke livskvaliteten din og skru på vitaliteten – og få en bedre hverdag med mer godfølelse, ny energi og overskudd – både på jobb og på hjemmearenaen!

Rebekka vil gi deg en unik biokjemisk innsikt i hvordan ernæring kan hjelpe deg til å få en bedre hormonbalanse. Du vil få konkrete råd som kan hjelpe deg til å velge gode matvarer som kan øke din naturlige progesteronproduksjonen. I tillegg får du andre matnyttige tips, slik at du kan gi deg selv en «hormonell detox» – særlig med fokus på å bli kvitt uheldige østrogenmetabolitter fra perioder i livet med østrogendominans – før, under og etter perimenopausen og menopausen.

Relevante hormonkurs for alle kvinner mellom 18-98 år: Vi gir deg et stort utvalg av spennende kurs med inspirerene foredrag, forskningsbaserte hormonøvelser, restituering- og treningstips, gode og relevante mattips, løsninger og funfacts fra den biokjemiske og molekylærbiologiske ernæringsforskningen – som vil gi deg livsgleden, selvtilliten, energien og godfølelsen tilbake i hverdagen!


VI TAR ET AKTIVT ANSVAR!

Kvinnehelsens dilemma i dagens kompetansesamfunn. Vi lever fortsatt i en tid hvor kvinnelige stress- og sykdomssymptomer ofte blir misforstått, undervurdert og ikke alltid like godt fulgt opp av legen. Aftenposten avslørte nylig at kun 10% av norske kvinner for nok oppfølging av fastlegen sin til å forberede seg på perimenopausen (starter rundt 35 år) og menopausen (når en kvinne ikke har hatt menstruasjon på 12 mnd, gjennomsnittsalderen i Norge er 52 år). I tillegg vet vi at kvinner bør følges bedre opp i forhold til hjerte- og karsykdommer, benskjørhet, kognitiv svikt, demens og Alzheimer når de kommer i postmenopausen (52 år og oppover). Samtidig har mange kvinner vanskeligheter med å si fra når de ikke får den hjelpen de trenger. Mange ender opp med å bli utbrente og langtidssykmeldte.

– Kvinnehelse nevnes jo stadig oftere i media – på godt og vondt. Dessverre er de fleste medisiner og medisinske behandlinger blitt testet ut på menn, og da er det ikke så rart at vi kvinner får et dårligere behandlingstilbud i praksis. Teoretisk er vi likestilt, selv om forskningen på kvinnehelse ikke har vært like prestisjefylt gjennom tidene, og derfor er den fortsatt mangelfull. Heldigvis skjer det mye positivt på forskningsfronten nå og jeg er optimistisk på kvinnenes vegne med tanke på fremtidens behandlingstilbud, forklarer Rebekka Nøkling, før hun fortsetter:

– Jeg opplever at svært mange kvinner er for lite opplyst på hva som skjer i de ulike (hormon)fasene i en kvinnes liv – og hvordan ubalanser i disse påvirker neste fase, slik som: 1) Menstruasjonssyklusen i tenårene og videre gjennom den fruktbare perioden, 2) Svangerskapet, 3) Perimenopausen, 4) Menopausen og 5) Postmenopausen. Og kanskje vi snakker for lite om hva som er en god kvinnelivskvalitet og hva som påvirker vår kvinnehelse mentalt, fysisk og emosjonelt gjennom livet? Dette vil jeg gjøre noe med.

Målet med våre hormonkurs er at du skal få håpet tilbake og forstå at med noen enkle grep så kan mye bli bedre. Du vil få konkrete råd til hvordan du kan implementere våre metoder og enkle øvelser i hverdagen – basert på vår mangeårige og velutprøvde erfaring med å hjelpe tusenvis av våre kursdeltagere.

I tillegg gir vi deg et gratis bonusmateriale, slik at du kan fordype deg enda mer i fagstoffet om du vil.

Og ja – vi vet at: Kunnskap gir deg mer frihet og mer gjennomføringskraft! Så kjære fremtidige kursdeltager: Vi håper du får mange aha-opplevelser og nyttige tips i dette hormonkurset – som vil gi deg mer energi, overskudd, glede og en ny selvtillit tilbake på at livet ditt kan bli mye bedre – for det fortjener du! 

HOVEDKURSLEDER – i våre hormonkurs:

Rebekka Nøkling (53 år): Gründer/eier av Livslyst & Motivasjon AS – som eier LivslystMagasinetLivslyst & Motivasjon Senteret og mPOWER AkademietRebekka er en profilert foredragsholdercoach/mental trenermedisinsk hormonyogalærerhelsejournalist, forfatter og podcastprogramleder – som er kjent for sin historiefortelling innen forskningsformidling – både nasjonalt og internasjonalt. Hun har en unik og sammensatt fagkompetanse innen medisinsk genforskning, biokjemi, endokrinologi (læren om hormoner), molekylærbiologi og psykologi. Rebekka har en bred og lang ledererfaring fra næringslivet innenfor internasjonal “Life Science”, i helsesektoren og ved Universitetet i Oslo de siste 25 årene. I tillegg til å holde foredrag for bedrifter, organisasjoner, private grupper og pasientforeninger – så holder hun også foredrag for medisinstudenter og helsepersonell. Rebekka er med i et internasjonalt lederprogram ved Harvard University innen fagfeltet Lifestyle Medicine og i tillegg rektor ved Empowerment Akademiet. Hun er ekspert i Destinasjon Glede prosjektet til Björg ThorhallsdottirRebekka er også styremedlem i Studieforbundet næring og samfunn og Ambassadør i MediYoga Förbundet Sverige – for å bidra aktivt med sin brede faglige kompetanse.

ØNSKER DU Å GI DETTE MAT & HORMONBALANSEKURSET SOM ET GAVEKORT så hjelper vi deg med glede å lage et personlig gavekort om du vil – hvor både bilde og navn av den du vil overraske kan integreres i gavekortet.

Oversikt over våre hormonbalanserende online-kurs for kvinner:

FEELGOOD HORMONKURSET for alle kvinner mellom 18-98 år (FGHO1, 10 timer)

Hormonkurs – FOR KVINNER (VK1, 10 timer)

Mat- og hormonkurs – FOR KVINNER (VK2, 10 timer)

Introduksjonskurs kvinnelige hormoner (IK3)